top of page

Alles om uw (mid)dagje vissen te laten slagen

Bij Voordeelland bent u aan het juiste adres voor uw benodigde artikelen als het gaat om vissen.

Vakkennis en persoonlijk contact zijn bij ons heel gewoon. We geven u dan ook graag advies wanneer u

een vraag heeft omtrent vissen op Texel!

De informatie hieronder is bedoelt om u alvast een eerste handje te helpen.

Vindt u toch niet wat u zoekt? Kom dan langs in de winkel, daar helpen wij u graag verder!

Bent u op zoek naar de hoogwatertijden voor Oudeschild? Klikt u dan op de knop.

Waar kan ik vissen op Texel?

Vissen in zout water kan langs de gehele Texelse kust. Ook in zoet binnenwater kan er

gevist worden.

 

Vissen vanaf het Noordzee strand

Vissen vanaf het strand mag zonder vergunning langs de gehele Texelse kust met maximaal twee hengels


Tussen de strandpalen 9 en 15 kunt u vrijwel ongestoord vissen. Er worden verschillende soorten gevangen, vooral veel platvis en als de tijd er geschikt voor is kabeljauw. Die wordt vooral vanaf de kust gevangen tussen oktober en half januari en van maart tot april.


De kust tussen de palen 12 en 17 wordt beschermd door strekdammen. Ook vissen vanaf deze dammen is toegestaan. Voordeel ervan is dat er iets verder is zee gevist kan worden, bijvoorbeeld op geep en makreel. Houdt u er rekening mee dat de drukstbezochte stranden zich tussen de strandpalen 15 (Westerslag) en 21 (net na De Koog) bevinden.


Sportvissers die vaker op Texel komen, weten het al: de beste vis stek is nabij strandpaal 28. Behalve geep en makreel worden hier zo'n beetje alle soorten die rond Texel voorkomen gevangen, zoals schar, schol en bot. Vooral bij aanlandige wind zijn de vangsten goed. De noordpunt van Texel, het strand rond de vuurtoren, is minder geschikt om te vissen. Hier staat een te sterke stroming.

Vissen vanaf de waddenkant

Vist u liever vanaf de dijk? Aan de waddenkant van Texel zijn diverse goede visspots. Zo kunt u bij de ingang van de haven van Oudeschild op mooie zomerse dagen met haring-paternosters uitstekend vissen op bliek. Aan de gehele Waddenkant kunt u op geep vissen. Wanneer de watertemperatuur boven de 15 graden komt, vangt u ook bij de IJzeren Kaap, de NIOZ-haven en de Mokbaai diverse soorten.

Aas voor zeewater

Voor het vissen in zeewater zijn drie soorten aas bruikbaar: zagers (alleen in het hoogseizoen), zeepieren en spiering. Dit zee-aas is bij ons verkrijgbaar. Bij ons vindt u ook andere visbenodigdheden, zoals platvis-paternosters, hengels en lood of kunt u een of meerdere hengels huren.

Hengelhuur 

De kosten voor het huren van een hengel voor 1 dag zijn €10,00 per hengel inclusief een strandsteun. Als u de hengel(s) langer dan 1 dag wilt huren, kosten de daaropvolgende dagen €7,50.

Wij vragen een borg van €25,00 en een kopie van uw legitimatiebewijs wat u bij het terug brengen van de hengel en steun weer retour krijgt.

Kan ik ook vissen in binnenwater op Texel?

Jazeker, dat is mogelijk. Afhankelijk van de locatie vangt u voorn, karper, brasem, snoek of snoekbaars. Voor het zoetwatervissen is een Texelse visvergunning verplicht (voor vissers vanaf 14 jaar). Deze is bij ons verkrijgbaar! Aas voor het vissen in zoet water is met name maden en regenwormen. Ook hiervoor kunt u in onze winkel terecht.

 

Kosten voor een visvergunning 

Dag           € 2,75

Week        € 5,50 

Maand      € 8,50

Jaar           €14,00

 

De beste binnenwater vislocaties zijn:

  • Vissteiger Roggesloot bij De Cocksdorp (o.a. voorn, karper, brasem)

  • De Mars in Den Burg (snoek, snoekbaars, karper en voorn)

  • 't Stappeland/Nikadel in De Koog (snoek, snoekbaars, karper en voorn)

 

Let op: de VISpas en JeugdVISpas zijn op Texel niet geldig.

 

Aan de kade in Oudeschild heeft u bovendien de mogelijkheid om een middag krabben te vangen met onze kleine groene hengeltjes. Een stukje spek of kaas aan de knijper en hengelen maar.  

Wilt u meer weten over vissen op Texel of uw benodigdheden aanvullen? Komt u dan langs in onze winkel en wij helpen u graag verder!

sea-4465800_960_720_edited.jpg
unnamed_edited.png
toppng.com-fishing-net-clipart-group-vec
bottom of page